Zaščita pred soncem: zakaj je pomembna, tudi če imate temnejšo barvo kože Zaščita pred soncem: zakaj je pomembna, tudi če imate temnejšo barvo kože

Pomen Kreme za Sončenje - Garnier Blog

Nekateri mislijo, da zaščite pred soncem ne potrebujejo če imajo emnejšo kožo. Resnica pa je, da bi se morali vsi zaščititi pred soncem, ne glede na ten kože.

Zaščita pred soncem: zakaj je pomembna, tudi če imate temnejšo barvo kože

Kdo naj bi uporabljal *kremo za sončenje*? Pravi odgovor je: *vsi*. Ne glede na to, ali imate bledo polt kot alabaster, naravno bronasto polt ali temnejši ton kože, morate kožo zaščititi pred soncem kadar koli greste ven.

Če imate temno kožo, se sliši čudovito, če menite, da vas naravni melanin ščiti pred soncem. Res je, da ta pigment absorbira UV žarke in zmanjšuje škodo zaradi prostih radikalov, zato je ZF *temne kože* do štirikrat višji kot pri beli koži. Toda brez ustrezne zaščite se sonce še vedno lahko prebije globlje in povzroči škodo.

Zakaj naj uporabljam zaščito pred soncem?

Če imate temno kožo in se ne zaščitite, boste morda potrebovali več časa, da to opazite – vendar to ne pomeni, da niste izpostavljeni škodljivim vplivom sonca. Kratkoročno to lahko vključuje sončne opekline, ki so lahko boleče in izsušijo kožo. Srednjeročno boste opazili znake prezgodnjega staranja. In na dolgi rok se lahko pojavi tudi kožni rak, resno kožno obolenje. Ne glede na barvo kože so ti učinki enaki. Uporaba kreme za sončenje vam in vašim otrokom zagotavlja še kako potrebno zaščito.

Katere vrste izdelkov naj uporabim?

Na našo srečo je napredek omogočil da so goste teksture kreme za sončenje, kot se je spomnimo iz otroštva, preteklost. Minili so časi, ko je bilo treba nanesti kreme, zaradi katerih je bila koža mastna. Današnji trg ponuja številne možnosti.

Za splošno uporabo

Za redno zaščito poskusite izdelek, kot je Garnierjev Ambre Solaire Sensitive Advance SPF 50 200 ml, ki ne vsebuje parfumov ali umetnih barvil. Je hipoalergen z nemastno, vodoodporno formulo.

Za redno vsakodnevno zaščito pa poskusite dnevno zaščito Garnier Ambre Solaire Super UV, obogateno s hialuronsko kislino proti temnim madežem. Nevidna tekstura tega izdelka je lahka in prijetna za kožo.

Za bonus proti staranju

Razmislite o večnamenskem izdelku, kot je Ambre Solaire Sensitive Anti-Ageing Face *Sun Cream* SPF 50 (*krema za sončenje* za občutljivo kožo proti staranju z ZF 50). Prekomerna izpostavljenost soncu je eden največjih razlogov, zakaj se ljudje spopadajo s prezgodnjimi znaki staranja. Zdaj lahko to težavo rešite takoj, ko se pojavi. Ta izdelek vsebuje vitamin E, in hialuronsko kislino za izboljšanje vlažnosti vaše kože. Rezultat: sijoča polt z zmanjšanimi gubami.

Zdaj, ko veste, kako pomembno je zaščititi svojo kožo, je vse, kar morate storiti, izbrati izdelek in se zaščititi!