Ogrci, akne in madeži; kakšna je razlika in kako se boriti proti njim? Ogrci, akne in madeži; kakšna je razlika in kako se boriti proti njim?

Ogrci, Akne in Lise - Razlika, Navodila in Nasveti - Garnier

Se spopadate s kožnimi madeži, pa niste prepričani, kaj so in od kod izvirajo? Berite naprej, če želite izvedeti pomembne razlike med ogrci, madeži in aknami.

Ogrci, akne in madeži; kakšna je razlika in kako se boriti proti njim?

*Nepravilnosti na koži* lahko uničijo vaš ten in celo načnejo vašo samozavest. Ne glede na to, ali imate *ogrce* občasno ali pa se že dlje časa spopadate s težavami na koži, je pomembno, da razumete, s kakšnimi *madeži* imate opravka.

Kakšna je razlika med ogrci in drugimi madeži?

Vse nepravilnosti na koži spremenijo ten, medtem ko so nekatere videti rdeče in razdražene, so druge manj opazne. *Ogrce* povzročajo *zamašene pore*. So tik pod površino kože in imajo temni čep. Za razliko od drugih vrst madežev so odprti, kar pomeni, da pore postanejo temne, saj ob stiku z zrakom oksidirajo. *Beli ogrci* so podobni temnim ogrcem, in jih povzročajo zamašene pore – v tem primeru pa so v celoti pod površino kože. Zrak jih ne doseže, zato so enake barve kot vaša koža, vendar povzročajo majhne, včasih boleče bulice. *Akne* nastanejo globoko pod površino kože. Bulice, ki jih povzročajo akne, spremlja boleč občutek utripanja in za razliko od običajnih *mozoljev* nimajo vrha. Akne nastanejo tudi zaradi hormonskega neravnovesja. Če ste nagnjeni k njihovemu izbruhu, jih boste pogosto imeli med menstruacijo, običajno pa se pojavijo na spodnjem delu obraza okoli brade in čeljusti. Nikoli jih ne stiskajte, ker jih lahko hitro okužite. Običajni mozolji se imenujejo pustule. So trde, rdeče in imajo pogosto belo ali rumeno sredico, ki vas kar vabi, da bi jo stisnili. Seveda se je najbolje upreti tej skušnjavi, ker to lahko povzroči brazgotine.

Najboljši način, kako se spopasti z ogrci, aknami in mozolji

Vaše vsakdanje navade lahko močno vplivajo na vašo kožo. Uporaba nežnega čistilnega sredstva, kot je Garnierjev gel za čiščenje Pure Active (Pure Active Cleansing Gel), zjutraj in zvečer bo dobra osnova za nego obraza. Razmislite tudi o uporabi tonika, prilagojenega vašemu tipu kože, v svoji vsakodnevni negi, saj vam bo pomagal odstraniti umazanijo, maščobe in odmrle kožne celice s površine kože. Še ena pomembna stvar je vlažilna krema, saj lahko suha koža povzroči draženje in poslabša izbruh mozoljev. Poskusite lahkotno vlažilno kremo, ki je prilagojena vašemu tipu kože. Zagotovila vam bo dolgotrajno vlaženje, ne da bi mašila pore. Na koncu bi morali uporabiti še zaščito pred soncem kot del običajne jutranje nege kože. Svetujemo, da za dodatno nego večkrat na teden uporabite maske za obraz, ki kožo poživijo in obnavljajo. Blaga glinena maska, ki vsebuje oglje, na primer Pure Active 3in1 Charcoal, bo naravno odstranila nečistoče in odvečno maščobo ter pomagala preprečiti ogrce. Poleg tega jo lahko uporabite kot piling ali kot sredstvo za umivanje! Za reševanje konkretnih težav lahko enkrat ali dvakrat tedensko uporabite masko za piling Pure Active (Pure Active Peel-Off Mask).

Razumevanje vaše kože je prvi korak k reševanju težav z ogrci, aknami in mozolji. Ko enkrat razumete terminologijo, je čas, da začnete z redno nego kože, zaradi katere bo koža navlažena in uravnotežena, in kar vam bo navsezadnje olajšalo reševanje težav, ko se pojavijo.