Zakaj je maska ​​za obraz z aktivnim ogljem odličen način za odstranjevanje sebuma in nečistoč? Zakaj je maska ​​za obraz z aktivnim ogljem odličen način za odstranjevanje sebuma in nečistoč?

Prednosti Maske za Obraz Z Aktivnim Ogljem - Garnier Blog

Spoznajte, kako lahko uporaba maske za obraz z aktivnim ogljem pomaga odstraniti višek sebuma in nečistoč ter nudi izredno čisto in svežo kožo.

Zakaj je maska ​​za obraz z aktivnim ogljem odličen način za odstranjevanje sebuma in nečistoč?

Oglje je zelo razširjena sestavina, ki se že stoletja uporablja po vsem svetu – od premoga do pribora za risanje do filtriranja vode. Toda v čem se ta sestavina razlikuje od drugih in kako jo lahko uporabljamo za nego kože?

Zakaj je oglje tako učinkovito?

Odgovor lahko najdemo v njegovi kemični strukturi. Aktivno oglje je rezultat nekemičnega procesa, pri katerem se oglje segreje na zelo visoki temperaturi. To daje snovi večjo površino in še večjo poroznost kot prej, kar pomeni, da lahko majhna količina aktivnega oglja odstrani znatno količino maščob in nečistoč.

Kako oglje vpliva na kožo?

Morda se sprašujete, kaj ima to opraviti z nego obraza? Ali lahko sestavina, ki se redno uporablja v bolnišnicah za odstranjevanje toksinov iz vodnega sistema, enako vpliva na kožo? Z eno besedo, da! Osnovna zamisel, ki se skriva za tem je, da tako obdelano oglje deluje kot magnet, ki privlači in vpija umazanijo in maščobe. Torej, namesto da samo spere te nečistoče, jih dejansko vpije. Neželene snovi postanejo del oglja, ki se sam spere.

Kako uporabljamo oglje v vsakodnevni negi?

V zadnjih letih je vse bolj prepoznana vpojna lastnost oglja in je danes sestavni del kozmetičnih pripravkov. Ker je učinkovit pri *odstranjevanju sebuma* (maščoba, ki jo vaša koža naravno proizvaja), lahko to izredno učinkovito sestavino najdemo v čistilnih izdelkih za obraz, odstranjevalcih ličil, maskah za lase in mnogih drugih pripravkih. Pri *maskah za obraz z ogljem je aktivno oglje lahko zelo močan del formule za izenačitev tena. Za tiste z mastno kožo, nagnjeno k mozoljem, so izdelki, kot je tekoča maska Garnier Pure Active Charcoal Peel-Off, izredno učinkoviti v boju proti ogrcem. Če iščete izdelek z dodatnimi vlažilnimi lastnostmi, poskusite vlažilne papirnate maske za obraz z ogljem in algami ali ogljem in izvlečkom črnega čaja, ki vsebujejo posebne serume za čiščenje, pomirjanje in vlaženje kože, ki delujejo v samo 15 minutah.

Oglje se lahko uporablja tudi v kombinaciji s salicilno kislino, ki raztopi odvečni sebum in čepke, ki blokirajo pore, ki se lahko pojavijo zaradi tega neprijetnega kopičenja. Poleg tega ima oglje antibakterijske lastnosti. Odličen večnamenski izdelek, ki vsebuje tako salicilno kislino kot izvleček borovnice, je Garnier Pure Active Intensive 3in1 Charcoal Blackhead Mask/Wash/Scrub. To je *maska za obraz z ogljem*, ki lahko *odstrani sebum*, očisti, odstrani odmrle kožne celice in zmanjša sijaj, ne da bi kožo izsušila ali zategnila.

Če se borite z aknami ali samo želite koži povrniti zdrav sijaj, je piling z aktivnim ogljem ali maska za luščenje (peel off mask) lahko rešitev, ki jo čaka vaša vsakodnevna nega kože.