Kako lase pobarvati doma: upoštevajte naša navodila in vodič korak za korakom Kako lase pobarvati doma: upoštevajte naša navodila in vodič korak za korakom

Garnier Blog - Priročnik za Barvanje Las

Kako pobarvati lase doma: sledite našim navodilom po korakih in si zagotovite profesionalen videz.

Kako lase pobarvati doma: upoštevajte naša navodila in vodič korak za korakom

*Barvanje las doma* ni bilo še nikoli lažje. Če ste začetnik ali pa strokovnjak za barvanje las – sledi nekaj nasvetov za enostavno doseganje profesionalnih rezultatov.

Kratek pregled:

Prvi korak: Izberite ustrezno barvo
Drugi korak: Pripravite pripomočke
Tretji korak: Barvajte od korenin proti konicam
Četrti korak: Vzdržujte barvo

Prvi korak: Izberite ustrezno barvo

Pri izbiri popolnega odtenka upoštevajte odtenek kože (hladen ali topel) in barvo las. Hladne barve, kot sta pepelnata in platinasto blond, povečata naravno hladen videz z modrim ali rožnatim tonom. Bakreni ali zlati odtenki običajno dopolnjujejo zlate odtenke in odtenke barve breskve pri toplem tonu. Držite se nežnih izdelkov za *barvanje doma* in preverite, ali ste izbrali takšnega, ki ustreza temu, kar bi radi dosegli s svojo barvo. Za močno, drzno barvo uporabite barvo Olia. Za negovalni učinek med barvanjem uporabite barvo Garnier Color Naturals.

Drugi korak: Pripravite pripomočke

Preden začnete pripravite vse potrebne pripomočke za uspešno barvanje: rokavice, ščetko za nanos, glavnik, prozorni balzam za ustnice, ki ga nanesite na rob čela, kjer se začne lasišče, stara oblačila in brisačo za brisanje madežev. Za optimalne rezultate se izognite umivanju las dan pred *barvanjem*.

Tretji korak: Barvajte od korenin proti konicam

Korenine potrebujejo največ časa, zato začnite pri vrhu in nanašajte barvo s ščetko skozi lase. Lase razdelite na štiri do šest delov, da jih povsem prekrijete. S pomočjo dveh ogledal boste jasno videli zadnji del glave. Obvezno upoštevajte smernice za predlagan čas delovanja in za preprečitev kapljanja nosite kapo za prhanje. Nato izdelek izpirajte, dokler voda ne postane čista, in nanesite balzam za zaščito barve.

Četrti korak: Vzdržujte svojo barvo

Preden se odločite za izrazito črno ali drzno platinasto, razmislite o trudu, ki je potreben za vzdrževanje vaše sanjske barve. Strokovnjaki priporočajo, da ostanete znotraj enega ali dveh odtenkov svoje osnovne barve. Da bo barva vaših las ostala sveža, izdelke za zaščito barve vključite v vsakodnevno rutino nege las.

Zakaj je treba upoštevati vse te korake?

*Barvanje las doma* je postalo lažje kot kadar koli prej zaradi razvoja kakovostnih barv za lase, ki so enostavne za uporabo, vendar profesionalni rezultati še vedno zahtevajo profesionalne metode. Upoštevajte zgoraj navedene nasvete za doseganje profesionalnih rezultatov vsakič, ko nanesete *barvo za lase doma*.