Barvani lasje: katera je najboljša rutina za ohranjanje čudovitih las? Barvani lasje: katera je najboljša rutina za ohranjanje čudovitih las?

Navodila za Najboljšo Vzdrževalno Rutino za Barvane Lase - Garnier Blog

Barvani lasje potrebujejo pomoč, da ostanejo sijoči. Tukaj je nekaj stvari, ki jih lahko vključite v svoj ritual nege las, da bodo lasje sijoči, lepi in zdravi.

Barvani lasje: katera je najboljša rutina za ohranjanje čudovitih las?

Čeprav je barvanje las odličen način za spreminjanje videza in izražanje tega, kdo v resnici ste, si je dobro zapomniti, da *barvani lasje* potrebujejo več nege, če želite, da bodo videti čudovito. Najboljši način za sijoč in zdrav videz vaših las je reden *ritual nege las*, zasnovan posebej za barvane lase. Preberite nekaj vrhunskih nasvetov!

Katera barva za lase je najboljša za vas?

Najprej se morate prepričati, ali ste izbrali ustrezno barvo za lase. Dandanes je ponudba bogata in vključuje tudi številne barve z naravnimi sestavinami, kot sta avokadovo in sončnično olje, ki pogosto zagotavljajo dodatne koristi. Uporabite nežno formulo brez amonijaka, kot je formula barv Garnier Olia, prvih barv za lase na osnovi olja, saj sestavine rastlinskega izvora, kot je sončnično olje, v kombinaciji s kompleksno formulo lase med barvanjem dodatno nahranijo ter ustvarijo bolj gladek in zdrav videz. Za prekrivanje sivih las in doseganje zdravega videza uporabite formulo, obogateno z oljem, kot je formula barv Garnier Color Naturals.

Kako pripraviti lase za barvanje?

Če verjamete ali ne, se nega barvanih las začne že pred barvanjem. Pravzaprav je dobro, da se izognete umivanju las dan pred barvanjem. Tako bodo lasje ostali obogateni z naravnimi olji, ki zaščitijo vsak las, kar bo zagotovilo boljše prekrivanje sivih las in večji sijaj po barvanju. Ko nanesete svojo sijočo novo barvo, je najboljše, če preskočite umivanje las naslednja dva dneva. Upoštevajte, da lasje dejansko ne potrebujejo vsakodnevnega umivanja, saj lahko zase brez težav poskrbijo več dni. Ta kratek premor bo povečal obstojnost barve vse do konic, celo najbolj bogate barve, kot sta temno rdeča in bordo, pa bodo videti enako razkošno kot takrat, ko ste si lase pobarvali. Če začutite potrebo po temeljitem umivanju, lahko vedno preizkusite šampon za suho umivanje, ki odlično vpije maščobo in poveča volumen.

Kako si lase umivati po barvanju?

Da bodo vaši *na novo pobarvani lasje* res ostali sijoči, izberite šampon, ki vsebuje sestavine, izberite šampon, ki vsebuje olje pšeničnih kalčkov ali vrtnično olje, ki lahko pomagata zaščititi lase in preprečiti oksidacijo, zaradi česar bo barva vaših las še dolgo ostala živa. Prav tako vam predlagamo, da si lase umivate s hladno ali mlačno vodo, ne vročo, saj bodo lasje tako lažje ohranili naravno maščobo. In pomembno je, da uporabljate balzam, zasnovan posebej za barvane lase, po možnosti tistega proti rumeno bakrenim odsevom.

Kaj je še treba narediti za nego barvanih las?

Barvani lasje so bolj izpostavljeni dehidraciji kot naravni, zato jih morate nahraniti. Odlična izbira je maska za lase, ki jo nanesite enkrat tedensko. Prav tako lahko poskušate nanesti olje za lase vse do konic, da bodo lasje videti žametno mehki in se ne bodo lomili. Dobra rešitev je tudi nošenje plavalne kape med plavanjem v bazenu, saj lahko kemikalije včasih vplivajo na barvo las. In še tik pred koncem: če preživite veliko časa na soncu, za zaščito nanesite pršilo za zaščito pred UV žarki.

Če boste upoštevali te enostavne *nasvete za barvane lase*, boste presenečeni, kako dolgo bo barva ohranila obstojnost, preden boste morali znova poseči po pripomočkih za barvanje las doma.