Vodič po testu občutljivosti na barvo za lase v 4 korakih pri barvanju las doma Vodič po testu občutljivosti na barvo za lase v 4 korakih pri barvanju las doma

Test Občutljivosti Na Barvanje Las - Navodila in Nasveti - Garnier Blog

O alergijskem testu za barvo za lase ni pogajanja. Sledijo nasveti, kako ga izvesti v 4 enostavnih korakih in odkriti morebitno alergijo še pred barvanjem.

Vodič po testu občutljivosti na barvo za lase v 4 korakih pri barvanju las doma

Ali res morate izvesti *opozorilni test na alergijo* pri vsakem spreminjanju barve las? Da, da in še enkrat da. Enostavno je zamahniti z roko, če si predstavljate sebe kot rdečelasko (kdo ve kolikokrat že), vendar je to tisti korak barvanja las, ki ga ne bi smeli preskočiti. Tudi če si že leta barvate lase, še vedno obstaja možnost alergijske reakcije na barvo za lase, tudi če ste enako barvo že kdaj uporabili. Alergijske reakcije so redke, vendar so lahko resne, in opozorilni test na alergijo pomaga morebitno reakcijo pravočasno odkriti. Na srečo je zelo hiter in enostaven. To so naša *navodila kako izvesti opozorilni test na alergijo na barvo za lase*:

Kratek pregled:

Nanesite majhno količino barve na kožo
Počakajte 48 ur
Preverite, ali je prišlo do reakcije. Če ni, lahko začnete z barvanjem
Če je test negativen, nadaljujte z barvanjem las

Nasvet št. 1) Za preverjanje občutljivosti na barvo za lase jo najprej nanesite za ušesom

Če nosite uhane, jih pred začetkom odstranite. Malo kreme za barvanje nanesite na blazinico. S pomočjo blazinice nanesite majhno količino za ušesom, na površino kože velikosti kovanca (1 do 2 cm² je dovolj). Počakajte, da se povsem posuši. Nato jo znova nanesite na enak način, še dvakrat ali trikrat, in med vsakim nanosom počakajte, da se posuši. Nato lahko barvo skrbno zaprete in hranite do dejanskega nanosa, čez 48 ur. Ne skrbite: še vedno bo uporabna.

Nasvet št. 2) Za preverjanje alergijske reakcije pustite barvo delovati 48 ur.

Kako dolgo morate pustiti ta *opozorilni test na alergijo* na svoji koži? Za rezultate testa občutljivosti na barvo za lase potrebujete dva dneva. Zakaj 48 ur? Za odkrivanje morebitne alergije na barvo za lase morate dati imunskemu sistemu čas, da se odzove. Večina alergijskih reakcij se pojavi v 48 urah po izpostavljenosti kože, zato je tudi izbran 48-urni interval za *test za ugotavljanje alergije na barvo za lase*. Za izključitev reakcije ne zadostuje 24 ur, zato počakajte 48 ur, kot je navedeno. Med izvajanjem testa poskrbite, da predela z nanosom barve ne boste umili, prekrili ali se ga dotaknili.

Nasvet št. 3) Za izključitev alergijske reakcije bodite pozorni na naslednje znake

Po 48 urah dobite rezultate *opozorilnega testa na alergijo*. Če opazite srbečico, pordelost ali oteklino na mestu nanosa, ste doživeli neobičajno reakcijo. Če se to zgodi, ne nanašajte izdelka na lase.

Nasvet št. 4) Nadaljujte z barvanjem las

Če pri testiranju na koži niste opazili ničesar neobičajnega, lahko nadaljujete z barvanjem. Stekleničko z barvo premešajte in nanesite skladno z navodili, nato pa se osredotočite na ustvarjanje popolne barve. Ne pozabite: če med postopkom barvanja opazite katero od navedenih reakcij iz nasveta številka št. 3, barvo takoj izperite. Glavni nasvet: najintenzivnejšo, živo barvo boste dobili z barvo na osnovi olja, kot je Olia, če je vašim lasem potreben negovalni učinek med barvanje uporabite barvo Garnier Color Naturals. Uživajte v sveži, novi barvi! In ne pozabite si pred naslednjim barvanjem las vzeti dovolj časa za opozorilni test na alergijo.