Štirje nasveti za ohranjanje lepih las in o tem, kako poškodovane lase spremeniti v zdrave Štirje nasveti za ohranjanje lepih las in o tem, kako poškodovane lase spremeniti v zdrave

Od Oštećene do Zdrave Kose - 4 Savjeta za Održavanje - Garnier Blog

Poškodovan kos, ki ga je težko oblikovati, brez življenja in dolgočasen? Upoštevajte te 4 nasvete, da spremenite način nege svojih las in jih ohranite zdrave.

Štirje nasveti za ohranjanje lepih las in o tem, kako poškodovane lase spremeniti v zdrave

Ali vaši lasje kažejo znake poškodb? Ne glede na vzrok poškodb, lahko poškodovani lasje predstavljajo razlog za slabo voljo in z razcepljenimi in zlomljenimi konicami tudi kvarijo vaš videz ne glede na to, kako jih oblikujete. Na srečo obstaja več načinov, kako te težave odpraviti, tudi v obliki pomoči pri obnovi poškodovanih las. Sledi nekaj najboljših nasvetov, ki jih lahko enostavno vključite v svojo nego las, da svoje utrujene lase spremenite v lase zdravega videza, sijoče lase, kot si jih zaslužite.

1. Okrepite nego svojih las z izdelki s tekočim rastlinskim keratinom

Najpomembnejša sestavina las je keratin, ki jim daje močno in prožno strukturo. Keratin se sčasoma zaradi česanja, sušenja in nezadostne nege poškoduje, kar privede do poškodb in lomljenja las. Preverite linijo Fructis SOS Repair – izdelki v okviru te linije vsebujejo tekoč rastlinski keratin in so namenjeni prav obnovi poškodovanih las.

2. Okrepite svoje lase z nego z oljem

Zagotovo ste že slišali, da so olja odlična za nego vaše kože – in to drži tudi za vaše lase! Tudi če se vaši poškodovani lasje hitro mastijo, si ne mislite, da se morate zato izogibati formulam, obogatenim z oljem, kot je Garnierjeva linija Botanic Therapy RicinOil & Almond, ki kombinira hranljivo moč mandljevega olja in intenzivno vlaženje ter negovalno ricinusovo olje. Različne vrste olja na vaše lase vplivajo različno; številna olja se izredno dobro ujemajo z lasnim keratinom, nekatera prodrejo v lase, spet druga delujejo na površini. Skrivnost je v tem, da mora biti formula popolno premešana in uravnotežena, ima lahkotno teksturo in ne zagotavlja mastnega občutka.

Linija Botanic Therapy RicinOil&Almond, zasnovana posebej za šibke lase, nagnjene k lomljenju, vključuje šampon, balzam in masko za lase s formulami za krepitev šibkih las, nagnjenih k lomljenju.

3. Prednost medenega zaklada za vaše lase

Med je že od nekdaj znan po svojih prednostih za kožo in lase, panji pa skrivajo v sebi več kot samo med. Med in čebelji vosek, znana po svojih hranljivih lastnostih, lahko izboljšata nego vaših las. S kombiniranjem teh cenjenih sestavin linija Garnier Botanic Therapy Honey&Beeswax ponuja izdelke za nego las, ki nahranijo in pomagajo obnoviti zelo poškodovane lase. Prav eden od izdelkov iz te kolekcije je nega brez izpiranja 3v1, obogatena z medom in čebeljim voskom, ki zapolni razpoke na laseh, zgladi razcepljene konice in zmanjša lomljenje las do 98 %.

4. Zmanjšajte poškodbe

Ko govorimo o načinu obnavljanja poškodovanih las, je najočitnejši korak zmanjšanje vzrokov teh poškodb. To lahko naredite na več načinov. Če lase oblikujete s pomočjo toplote, uporabite izdelek za zaščito pred toploto ali pa poskusite namesto tega lase posušiti naravno, tako da nanesete nego brez izpiranja in pustite, da se lasje posušijo. Tako boste prihranili čas in lase ohranili brez večjih poškodb. Za to obliko nege in zaščite las pred toploto lahko uporabite kremo brez izpiranja Fructis SOS Repair 10v1. Kar zadeva barvanje, počakajte nekaj tednov in se takrat znova pobarvajte ter skrbno izberite šampon, ki ga boste uporabili. Preizkusite intenzivno obnovitveno masko, kot je Fructis Papaya Hair Food, kremasto masko, zasnovano posebej za obnovo poškodovanih las, katere bujen tropski vonj bo prebudil vse vaše čute.

Poškodovani lasje torej ne predstavljajo konca sveta, le malce več nege in ljubezni potrebujejo. Upoštevajte te nasvete in kmalu boste imeli sijoče, naravno zdrave lase, v katere se boste zaljubili!