Kako uporabljati balzam? Preberite ta enostavna navodila in vodič po korakih Kako uporabljati balzam? Preberite ta enostavna navodila in vodič po korakih

Kako Uporabljati Balzam za Lase? Navodila in Nasveti - Garnier Blog

Uporabljate ga pogosto, vendar vsi ne vedo, zakaj je balzam tako pomemben in kako ga pravilno uporabljati. Preberite in izboljšajte svoj ritual nege las.

Kako uporabljati balzam? Preberite ta enostavna navodila in vodič po korakih

Večina ljudi pravzaprav ni prepričanih, *kako uporabljati balzam* ali kakšna je dejansko njegova naloga. Če pa si boste vzeli čas in odkrili, čemu dejansko balzam za lase služi in kakšen vpliv imajo lahko razne formule in sestavine, boste lahko pri negi las malce pogumnejši.

Preberite, kaj balzam nudi vašim lasem
Izberite pravo formulo za svoj tip las
Izpopolnite ritual uporabe balzama
Za najboljše rezultate ga vrtite po dolžini las in na konice

Kako uporabljati balzam glede na svoj tip las

Prvi korak: Ugotovite, kaj vaši lasje potrebujejo

Za vsak tip las obstaja balzam, zato lahko natančno določite, kaj iščete. Gosti, kodrasti lasje so včasih suhi in potrebujejo dodatno vlaženje. Tisti s tankimi lasmi potrebujejo lahkotno formulo, ki las ne bo dodatno obtežila. Barvani lasje za ohranitev sijaja in intenzivnosti barve zahtevajo dodatno zaščito. Tisti z zelo poškodovanimi lasmi potrebujejo formulo, ki bo lase obnovila in negovala, da bi bili njihovi lasje videti sijoči in zdravi.

Drugi korak: Izberite balzam, ki opravi svojo nalogo

Ko ugotovite, kaj vaši lasje potrebujejo, morate izbrati pravi balzam glede na potrebe svojih las. Strokovno zasnovana formula balzama Fructis Hydrating Aloe Hair Food je zasnovana za intenzivno vlaženje suhih las, ne da bi jih obtežila. Izjemno lahkotna formula balzama Fructis Plumping Watermelon Hair Food vaše tanke lase naredi svilnato gladke, mehke in polnejše. Zelo poškodovani lasje potrebujejo intenzivno nego, zato bo v tem primeru balzam Botanic Therapy Honey and Beeswax popolna izbira.

Tretji korak: Izpopolnite ritual uporabe balzama

Ne pozabite: upoštevajte potrebe svojih las! Po izpiranju šampona lahko ocenite, ali je nanos balzama potreben ali ne. Če vaši lasje potrebujejo osvežitev in dodatno nego, je po šamponiranju naslednji korak v rutini zagotovo nanos balzama. Barvani, ravnani ali suhi lasje, ki potrebujejo vlaženje – vsi potrebujejo edinstveno nego. Prisluhnite svojim lasem in jim zagotovite ustrezno nego.

Četrti korak: Nanesite balzam kot profesionalec

Lasje se pri koreninah veliko hitreje mastijo, zato pazite, da boste balzam nanesli po dolžini in na konice. Dobro ga vtrite in ga za boljši učinek pustite delovati nekaj minut, nato pa ga izperite.

Zakaj sploh uporabljati balzam?

Balzami niso odlična izbira samo v boju proti zapletenim lasem, ampak so zasnovani tudi za druge koristi, ki jih vaši lasje potrebujejo. Močnejši ko bodo vaši lasje, odpornejši bodo proti vsakodnevnim poškodbam in boljše zaščiteni pred lomljenjem.

Pravilna uporaba pravega balzama bo vašim lasem pomagala, da ostanejo mehki in prožni ter čudovitega videza.