Kako šamponiranje kar najbolj izkoristiti? Pet nasvetov za boljše umivanje las Kako šamponiranje kar najbolj izkoristiti? Pet nasvetov za boljše umivanje las

Ritual Šamponiranja? 5 Saveta za Bolje Pranje Kose - Garnier Blog

Avtomatsko umivanje las? Oglejte si teh pet nasvetov za šamponiranje in vaši lasje vam bodo hvaležni – in bodo v vrhunski formi za oblikovanje!

Kako šamponiranje kar najbolj izkoristiti? Pet nasvetov za boljše umivanje las

Veliko ljudi po vstopu pod prho postane suženj svojih navad, zgrabi kateri koli šampon, ki se znajde v bližini, in ga nanese enako kot vedno. A tehniko *šamponiranja* lahko izboljšate in tako svojim lasem omogočite več koristi. S temi petimi *nasveti za šamponiranje* boste izvedeli, kako ta cilj doseči.

1. Zmočite lase

Ne zmočite las samo malo ali samo na konicah. Pred šamponiranjem morajo biti lasje res mokri. To se lahko sliši kot očiten nasvet, vendar lahko nanj hitro pozabite, posebej kadar se vam mudi ali kadar med jutranjim šamponiranjem in umivanjem las delujete kot na avtopilotu. Zagotovite, da so vaši lasje dobro zmočeni in povsem mokri, da bo lahko šampon opravil svojo nalogo. Posebej pomembno je, da izberete pravi šampon za svoj tip las. Šampon Garnier Botanic Therapy Ricin Oil&Almond z bogato formulo, obogateno z mešanico ricinusovega in mandljevega olja, nežno očisti vaše lasišče in lase okrepi ter nahrani.

2. Bodite nežni do kože na glavi

Morda je to vpliv tistih filmskih prizorov z ženskami, ki si pulijo lase, še posebej ko so jezne, vendar je treba biti pri ustvarjanju pene pri *šamponiranju* res nežen. Osredotočite se na kožo na glavi in nežno vtrite šampon z navpičnimi gibi, saj boste s krožnim vtiranjem samo zapletli lase, zaradi česar jih boste pozneje težje razčesali. Nežna masaža kože na glavi kot del rituala šamponiranja ne zagotavlja samo dobrega počutja, ampak pomaga tudi pri prekrvavitvi kože na glavi, zaradi česar bo lasišče videti zdravo in negovano.

3. Izogibajte se preveč agresivnim tehnikam sušenja

Eden od najpomembnejših *nasvetov za šamponiranje* se nanaša na to, kar sledi za njim. Tudi na ta nasvet lahko pogosto hitro pozabite, ko se vam mudi, vendar morate vedeti, da je pogosto vzrok poškodb las prav preveč strastna uporaba sušilnika ali likalnika za lase. Ohranjanje kar najnižje toplote resnično vpliva na nego las in preprečuje lomljenje ter poškodbe sveže umitih las. Nežno sušenje vam vzame samo nekaj dragocenih jutranjih minut več, se pa vsekakor splača. Krema brez izpiranja Garnier Fructis SOS Repair 10v1, obogatena z amlinim oljem in tekočim rastlinskim keratinom, je odlična izbira, če se odločite za uporabo sušilnika za lase, saj bo lase zaščitila pred toploto do 230 °C* in obnovila lase, poškodovane zaradi pogostega oblikovanja, barvanja ali kemičnih tretmajev.

*Instrumentalni preizkus – temperatura toplotne naprave

4. Če je le mogoče, si lase posušite na zraku

Vedno, ko je to mogoče, si lase posušite naravno. Bodite nežni do svojih las in izkoristite priložnost, ko se lahko izognete uporabi sušilnika za lase, da jim privoščite malce počitka.

5. Izperite in nanesite balzam!

Šampon obvezno temeljito izperite, saj so lahko v nasprotnem primeru lasje videti upadli, tanki in brez življenja. Po nežnem umivanju las in lasišča s šamponom potrebujete za dodatno nego še balzam. Ta korak je še posebej pomemben, izbrati pa morate takšnega, ki bo zadovoljil potrebe vaših las. Balzam Garnier Botanic Therapy Ricin Oil&Almond z bogato formulo, obogateno z mešanico ricinusovega in mandljevega olja, vaše lase okrepi ter nahrani, ne da bi jih obtežil. Za dodatno razvajanje svojih las občasno uporabite masko Botanic Therapy Ricin Oil&Almond namesto balzama, da lase še dodatno navlažite in nahranite.

S temi petimi *nasveti za šamponiranje* boste ritual umivanja las kar najbolj izkoristili in pridobili dober temelj za naslednje korake, ko končno pridete do oblikovanja.

Fotografija: iStockphoto.com/Valua Vitaly