Poslovite se od lomljivih in poškodovanih las s pomočjo tega rituala za nego las Poslovite se od lomljivih in poškodovanih las s pomočjo tega rituala za nego las

Lomljiva I Oštećena Kosa je u Prošlosti - Uputstva I Saveti - Garnier Blog

Vam lomljivi lasje brez življenja jemljejo energijo? Pokazali vam bomo, kako lahko z malo vlaženja in truda svojim lasem povrnete vrhunski sijaj.

Poslovite se od lomljivih in poškodovanih las s pomočjo tega rituala za nego las

Ko so vaši lasje šibki, postanejo krhki in nagnjeni k lomljenju, so videti poškodovani in vam dajo prav takšen občutek. Dobra novica pa je, da boste z upoštevanjem nekaj enostavnih korakov za nego las preprečili lomljenje in zgladili svoje razcvetele konice. V nadaljevanju vam bomo predstavili ritual nege las, s katerim se boste poslovili od las, nagnjenih k lomljenju.

Prvi korak: Umijte si lase

Vsak šampon ni primeren za vsak tip las. Začnite s šamponom in balzamom, zasnovanima posebej za poživitev in krepitev las, nagnjenih k lomljenju. Če imate naravno šibke lase, ki so zelo lomljivi, izberite šampon in balzam, prilagojena vašim potrebam pri negi las. Linija, kot je Botanic Therapy RicinOil&Almond ali Botanic Therapy Honey&Beeswax, lahko na primer zadovolji potrebe las, nagnjenih k lomljenju, ali poškodovanih las. Zahvaljujoč posebni formuli, obogateni z ricinusovim in mandljevim oljem, vam lahko šampon Botanic Therapy RicinOil&Almond pomaga pri intenzivni krepitvi šibkih las, nagnjenih k lomljenju, medtem ko vam lahko šampon Botanic Therapy Honey&Beeswax, zasnovan z mešanico medu in čebeljega voska, pomaga obnoviti poškodovane lase. Po umivanju s šamponom nadaljujte z balzamom ali masko iz iste linije, ki bo vašim lasem zagotovila dodatno potrebno nego – in vse to ob vonju, ki se mu ne boste mogli upreti!

Če so vaši lasje zelo poškodovani, vam priporočamo nego las z izdelki iz linije Fructis SOS Repair. Zasnovani so posebej za obnovo prav tega tipa las in vam bodo pomagali, da boste lasem zagotovili nego, ki jo potrebujejo.

Drugi korak: Bodite nežni do mokrih las

Vaši lasje so najranljivejši, ko so mokri. Po umivanju uporabite glavnik s širokimi zobci, da las ne izpulite. Obrišite jih z nežno brisačo iz mikrovlaken, ki bo vpila presežek vode.

Tretji korak: Uporabite dodatno nego za lase brez izpiranja

Nega brez izpiranja zagotavlja vašim lasem dodatno zaščito. Uporabite nego brez izpiranja, ki ne bo obtežila vaših las. Krema brez izpiranja Fructis SOS Repair 10v1 lase obnovi, intenzivno nahrani, deluje proti poškodbam in polepša lase, poškodovane zaradi oblikovanja, barvanja ali kemičnih tretmajev.

Četrti korak: Ne izpostavljajte jih prekomerni toploti

Toplota je glavni vzrok poškodb las. Izogibajte se uporabi naprav, ki za oblikovanje las uporabljajo toploto, vedno ko je to mogoče. Če uporabljate kodralnik, ga nastavite na najnižjo temperaturo in obvezno uporabite izdelek, ki bo vaše lase zaščitil pred toploto. Krema brez izpiranja Fructis SOS Repair 10v1 vaše lase ščiti pred toploto tudi do 230 °C*!

*Instrumentalni preizkus – temperatura toplotne naprave

Peti korak: Nekajkrat tedensko izvedite intenziven tretma

Naše priporočilo – uporabite masko za lase vsaj enkrat tedensko. Maska Garnier Botanic Therapy Honey&Beeswax bo lase obnovila vse do konic. Če so vaši lasje zelo lomljivi, jih bo maska Botanic Therapy RicinOil&Almond intenzivno okrepila in navlažila.

Šesti korak: Izogibajte se UV žarkom

Pogosto izpostavljanje UV žarkom, tudi pozimi, lahko povzroči poškodbe. Lase lahko zaščitite tako, da jih zavijete v brisačo ali ruto.

Zdaj, ko veste, kaj morate narediti, se lahko poslovite od šibkih las, nagnjenih k lomljenju!