Koja je idealna maska za vašu kosu? Četiri pažljivo izabrane formule za različite tipove kose Koja je idealna maska za vašu kosu? Četiri pažljivo izabrane formule za različite tipove kose

Garnier Blog - Kako Izbrati Pravo Masko za Lase

Katera je prava maska za lase? 4 skrbno izbrane formule za različne tipe las. Ugotovite z našim vodnikom.

Katera je prava maska za lase? 4 skrbno izbrane formule za različne tipe las

Prednosti maske za lase v smislu vlaženja, hranjenja in celo obnove las so dobro znane, toda ali veste tudi, kako izbrati pravo zase? Ne glede na to, ali imate suhe, poškodovane, barvane ali posvetljene lase, boste v tem članku izvedeli, kako izbrati pravo *masko za lase*.

Delovanje formul mask za las je mogoče razdeliti v štiri kategorije:

Vlaženje
Lažje oblikovanje las
Krepitev las
Intenzivna nega

1. Vlažilna maska za lase: najboljša za suhe lase, ki potrebujejo vlaženje

Tisti z naravno suhimi lasmi vedo, da njihovi lasje potrebujejo več vlaženja, kot ga zagotavlja balzam, ki ga uporabljajo vsak dan. Najboljše *maske za suhe lase* vsebujejo hranljive sestavine, ki lase negujejo in navlažijo od korenov do konic. Formula maske Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera npr. vsebuje sestavine, ki bodo vaše lase intenzivno navlažile in jih ovile v osvežujoč vonj, ki ga bodo zaznali vsi okrog vas. Maska z vegansko* formulo, obogatena s sokom aloe vere, ki vsebuje 98 %** sestavin naravnega izvora, je namenjena intenzivnemu vlaženju in sijaju las. Uporablja se lahko na tri načine: kot maska, kot balzam ali kot nega brez izpiranja.

*Veganska formula: Ne vsebuje sestavin ali stranskih produktov živalskega izvora.
** Preostala 2 % sestavin sta potrebna za zagotavljanje prijetnega občutka in dobro obstojnost formule.

2. Maska za lažje oblikovanje las: najboljša za neposlušne, kodraste lase ali lase brez življenja, ki se težko oblikujejo

Težko oblikujete svoje kodre, kot želite? So vaši lasje tanki, neposlušni ali se težko oblikujejo? To so običajne težave različnih tipov las, ki pa jim je vseeno treba nameniti pozornost. Z nanosom *izjemno hranljive maske za lase,* obogatene z bogatimi olji, kot je Garnier Fructis Hair Food Macadamia, enkrat ali dvakrat tedensko bodo vaši lasje bolj gladki, mehki na dotik in enostavni za oblikovanje.

3. Maska za krepitev las: najboljša za poškodovane lase

Poškodovani lasje zahtevajo posebno nego, zato igra pravilno izbrana maska pri njihovi obnovi pomembno vlogo. Lomljenje las je lahko posledica nepravilne nege poškodovanih las. Garnier je ustvaril posebno linijo za obnovo poškodovanih las – Hair Food Papaya, ki je obogatena z izvlečkom brazilske papaje* in zagotavlja popolno rutino za obnovo poškodovanih las. Formula vsebuje do 98 %** sestavin naravnega porekla za intenzivno obnovo las, ki so videti zdravo. Rezultat je 99 % manj zlomljenih las***.

*Izvor se lahko razlikuje
** Od 96 do 98 %, preostale sestavine so potrebne za zagotavljanje prijetnega občutka in dobro obstojnost formule.
*** Instrumentalni preizkus po uporabi šampona + balzama

4. Maska za intenzivno nego – najboljša za suhe lase

Če so vaši lasje suhi, je odlična rešitev maska Fructis Hair Food Banana, ki lase zmehča in zaščiti. Lahka, kremasta formula lase nahrani in navlaži. Vaši lasje bodo deležni zaščitne nege brez občutka teže in bodo videti zdravi ter sijoči. Za sijoče in mehke lase.