Kako da se odlučite između *dezodoransa* i *antiperspiranta*? 5 saveta koji će vam pomoći da se odlučite. Kako da se odlučite između *dezodoransa* i *antiperspiranta*? 5 saveta koji će vam pomoći da se odlučite.

Dezodorans ili Antiperspirant? 5 Savjeta za donošenje Odluke - Garnier Blog

Deodorant ali antiperspirant? Delujejo na različne načine, da zmanjšajo neprijeten vonj in potenje. Poiščite pravo formulo za svoj življenjski slog.

Kako da se odlučite između *dezodoransa* i *antiperspiranta*? 5 saveta koji će vam pomoći da se odlučite.

Razlika je preprostejša, kot bi si mislili. *Antiperspirant* je zasnovan tako, da zmanjša potenje na določenih predelih telesa, najpogosteje pod pazduho. *Dezodorant* pa je ustvarjen za prikrivanje in nevtralizacijo neprijetnih vonjav, ki jih ustvarjajo bakterije, nakopičene na tem predelu. Danes obstaja veliko različnih možnosti. Na primer, v formuli imate lahko kombinacijo obeh funkcij ali pa izberete formulo, ki je posebej prilagojena vašim osebnim prioritetam.

Nasvet št. 1: Pri odločitvi upoštevajte svoj življenjski slog

Če je vaš življenjski slog športen - npr. pogosto tečete ali telovadite v telovadnici - ste se verjetno sprijaznili, da se boste občasno potili. To je pokazatelj, da trdo delate! Izberite *antiperspirant* s cvetličnim vonjem kot je Garnier Mineral Protection 6 Floral Fresh. Poleg tega deluje proti draženju zaradi britja in vlage ter ohranja ugodje na koži tudi takrat, ko smo telesno aktivni.

Nasvet št. 2: Če želite ostati popolnoma suhi, izberite učinkovit antiperspirant.

Obstajajo situacije, ko je vaša osnovna misel, kako preprečiti vlažne madeže od potenja. Pomislite na predstavitve in pogovore v pisarni; ključnega pomena je nadzor nad svojim videzom. V tem primeru izberite *dolgotrajni antiperspirant*, npr. Garnier Mineral Magnesium Ultra Dry ali Garnier Mineral Action Control. Če veste, da znaki stresa niso vidni. Se boste lažje počutili mirno in sproščeno.

Nasvet št. 3: Za zaščito oblačil izberite formulo proti sledem na oblačilih

Ne glede na to, ali nosite lepo tkanino ali pa preprosto ne želite, da bi vas vznemirile sledi *antiperspiranta* na vaših najljubših majicah s kratkimi rokavi, se boste izogibali belim in rumenim sledem, ki pokvarijo videz vaših oblačil Izberite formulo proti madežem, kot je Garnier Mineral Black, White & Color, in še naprej uporabljajte dolgotrajno zaščito, hkrati pa zaščitite oblačila pred sledmi, bledenjem ali madeži.

Nasvet št. 4: Poiščite izdelke, ki so prilagojeni vaši koži

Seveda nima smisla prenašati sladkobne vonje ali suho kožo, če dezodorant ni prilagojen potrebam vaše kože. Če je vaša koža občutljiva, poiščite formulo antiperspiranta ali dezodoranta, ki vam ustreza, hkrati pa ščiti pred neprijetnimi vonjavami.

Nasvet št. 5: Izberite tistega, ki vam najbolj odgovarja

Večini predstavlja osebna nega čas udobja, povezanega z lepotnimi rituali. Vseeno je, ali imate raje *dezodorant s kroglico* ali *dezodorant v pršilu*
če formula doseže cilj, je izključno stvar osebne izbire. Svobodno izberite tistega, s katerim se boste dobro počutili.